Workshop och Ridinng.

Idag ska vi som rider på Ågesta och BRS (med skolan) åka till Aspuddsparken och gå på en workshop som handlar om hästens muskler ,massage och stretching.  

Efter det ska vi åka tillbaka till ridskolorna vi rider på och rida ^^ .
Sen är det ridning på eftermiddagen. Tänkte gå ner till Jempe och fixa lite saker där innan jag går upp till ridskolan igen för att rida min lektion.
Jag har också köpt en tjejs ridlektion idag. Hon rider i special dressyren. Så idag ska jag få rida mycket och träna. :D
När jag kommer hem igen kommer Ostman(Sara) att komma hit och sova över sen ska hon hålla mig sällskap när jag ska stå i Caféterian på lördag i stallet (ridskolan)
Gammal bild på mig :P

Carat <3

Idag var det lektion och jag fick rida min lilla bebis <3  
Idag skulle vi rida ut två och två och rida en liten slinga i valfria gångarter och sedan komma tillbaka och rida i ridhuset.

Innan vi red ut fick alla väram upp i trav självständigt arbeta i bägge varven. Carat kändes fin i skritten men sen när vi skulle börja trava tog han mest bettet och blev stark och sprang. Jag fick köra mycket volter och övergångar för att få honom att lyssna på mig. Han ville inte heller rikitgt böja sig åt höger så jag fick verkligen jobba på att ta igennom honom och han blev riktigt fin tillsist.
Jag och Bosse i min grupp ville ta det lite lungt eftersom att vi är lite osäkra att rida ut så vi skrittade en kort slinga och det var verkligen jätte mysigt. Carat klev på ordentligt och tog i när vi klättrade i backarna. När vi kom tillbaka fortsatte vi att jobba självständigt. När Carat tog betet och drog gjorde jag halt och ryggade några steg. Han blev riktigt fin i Traven tillsist men gallopen var verkligen hemsk idag han bara sprang och ville verkligen inte lyssna.

Har verkligen saknat att få rida Carat så jag är jätte glad :D
Johanna fick rida Carat Johanna glad :D 

Jag och Carat i sommras <3

....Crazy....Jag.....Nej absolut inte ;D

Johanna glad
Johanna....vad gör jag?
Johanna skäms och gömmer sig XD

Dom senaste ridpassen.

Torsdag:
Fick rida Don pedro idag på lektionen. Det var verkligen jätte länge sedan jag red dressyr på honom.
Vi jobba mycket på volten. Helena hade ställt ut koner vid vändpunkterna och så skulle vi jobba med att flytta framdelen vid varje kon Så att vi skulle hamna på en rak linje till nästa kon.

Don pedro tyckte att jag var jätte taskig som krävde det av honom så det blev mycket studsande men när han gav med sig så gick han och verkligen arbetade med bakbena. Galloparbetet får jag jobba vidare på med honom han ville verkligen inte vara med. 

I slutet blev han jätte fin och det var roligt att få rida honom igen.
Fredag:

Ridning med skolan på BRS
Idag skulle vi longeras och ha sitsträning. Jag och Elin fick longera och sitta på min lilla bebis Nick.
Elin red först medans jag longerade. Nick är en häst som man verkligen måste jobba med att få upp honom och inte låta honom söka sig för långt ner för då snubblar han bara och ramlar. (har sett och hört om många gånger han har gjort det).  När det var min tur att ha sitsträninga på honom märkte man att han blivit lite trött men jag tänkte att jag inte skulle sitta på så länge. Vi fick jobba mycket med att känna efter vart man hade sina sittben och att öva sin balans i sadeln. 
När vi skulle gallopera så blev Nick väldigt låg och snubblade och satte sig på knäna, och jag som satt i sadeln utan stigbyglar flög av som en kanonkula.
Vi kollade om det gick bra med Nick och det gjorde det så jag satte upp igen och försökte igen. Vi kunde gallopera i tre varv sen gjorde han samma sak igen och sen insåg vi bara att det räckte.  Jag älskar att rida nick men man behöver tyglarna för att hjälpa hnom lite att lyfta upp sig själv eftersom att han inte är det bästa bygd. Han kan bli jätte fin och verkligen lyfta sig själv men det får man jobba hårt med.

Men Nick mådde bra så inget hände med honom. (som tur va)
Men så aa det var en intressant lektion XD 

Ridning i min nya ridgrupp fre 16.45.

Provred i min nya ridgrupp har bytt från söndagar till fredagar.
Fick rida Don pedro igen(YAAAY!!! ^^). Han var inte riktigt på lika bra humör som i torsdags Fick jobba hårt med att få honom att jobba ordentligt med bakbena. Han lossnade aldrig rikitgt den här lektionen kanske väldigt korta stunder. Vi jobbade mycket med att få igång hästaranas bakben och att dom inte skulle tappa tempot för mycket när man red in i en volt. 
Vi jobbade också med framden in på långsidorna.

Som sagt kändes det bättre på Don pedro i torsdags men han kan ju inte vara i toppfrom hela tiden. 

Lilla Donpan <3
Sötaste Nickson <3

Dålig uppdatering....

Har inte hunnit blogga på några dagar ursäkta :(

I onsdags behövde jag plugga och sen i torsdags direkt efter ridningen behövde jag packa eftersomm att jag skulle åka till Karlskoga på fredagen. Nu är jag hos min mormor och morfar.

Kommer att skriva om ridpassen i torsdags och fredags på måndag.

Idag har jag varit i Karlskoga centrum med mamma, hittade en massa bra saker kommer att ta bilder och lägga ut när jag kommer hem på söndag.

Bjuder på en fin bild på mig och Tora ;)

Praktik på SRK

Idag var det praktik på södertälje RK med Amanda ^^

Vi fick göra det valiga släppa ut privathästarna i hagen sen sopa och mocka/fixa vattenhinkarna i uteboxaran och sen runt nio var det fika. 

Efter fikat fick vi sopa läktarna till både ridhusen sopa i stallet och torvade till alla hästar. Innan lunch fick vi hämta in Mewa och Ragazza för att göra ording dom för att ridas. 
Sälvklart gjorde jag ordning finaste Mewa<3
Efter släppte jag och annan praktikant ut Mewa i hagen. Efter det krattade vi det lilla ridhuset och mockade åt Raffe som står i box pga av en hälta.Efter det tog vi in alla privathästarna och fodrade åt dom. Sen fick vi mocka några fållor. Sen gick vi för att ta in Mewa,Ragazza,Belina och en häst som heter Zandera(hon fick jag ta). När dom var inne kom alla ridskole ponnier och hästar in. och det sissta vi fick göra för dagen var att borsta av det värsta på hästarna som hade rullat sig mest.
Sen klockan tre slutade vi och åkte hem. 
Nu sitter jag och pluggar (inte roligt).
Jag bjuder på denna bild på mig och Mewa.Jag ser lite muppad ut men hästen är fin ^^
Underbaraste Mewa <3


En bild från hemsidan på Ragazza

Bild på Zandera på hemsidan.

En bild på Belina från hemsidan.

Amanda...

Gulligt av dig Amanda som skriver ett blogginlägg om dig själv i min blogg;)  Måste verkligen ta och byta lösenord nu.
Ne men tack gumman för att du fixade en Header åt mig och ja det mesta stämmer av vad du skrev Du är awsome! <3 <3 

Men vi vet både att det är jag som är bäst av oss två eller så var det kanske inte ;)

Min älskade Amanda<3

Åh tack du underbara Amanda som fixaden denna FANTASTIKA header! Och fixade alla fäger<3

Du är så himla underbar! Du är en ängel! seriöst<3 Kommer jag någonsin bli lika bra som dig?
Nej, jag tror faktiskt inte det! För det är du som är den bästa av oss, den som alla älskar det där lilla extra, det är du som alla vill vara som!




Och sen får man ju inte glömma den underbart vackra ponny! Idylle! Namnet är lika sant som att Johanna heter Bertil!

Så snälla alla mina läsare gå in på hennes blogg (som är så mycket bättre än min!) (buhä!) och läs och kommentera, och ge henne den kärleken jag aldrig ger henne! Läs: http://mandapanda.blogg.se/



Med extra vänliga hälsningar Johanna Bertil Birkehammar!


Kort inlägg...

Imorgon blir det praktik på SRK ^^

Nu sitter jag och lyssnar på lite musik, ska snart gå och lägga mig så att jag orkar gå upp imorgon :P

Video från i Lördags.

'
Här kommer en video från min privatlektion för Christer.

Ridning FTW ^^

Lördag.
Red Privat lektion för en som heter Christer idag på Jempe.
Det var första gången jag red lektion för Christer så jag var lite nervös men så fort han började prata slappnade man av han är så lungn av sig.
Vi övade mycket på ställning och böjning och att Jempe verkligen skulle lyssna för mina hälper. Så det blev mycket Övergångar och tempoväxlingar också.
Galloparbetet bestog mycket av övergångar. Jag orkar inte riktig rida ihop Jempe i avsaktningarna men det ska vi jobba hårt med nu.
Fick rida mycket på volten och i höger varv eftersomm att högervarv är mitt svåra varv när jag rider. Jag tappar yttertygeln och Jempe puttar över mig så att jag hamnar lite snett.
I slutet av lektionen blev Jempe jätte mjuk i högervarvet och det var nästan bara att sitta och inte göra någonting han lyssnade på allt jag gjorde extremt bra.  

Jag har en sådan duktig häst ! <3
Söndag.
Red Carat idag på min lektion idag. Han brukar vara väldigt ovlillig i början att ställa och böja till höger men  idag var han väldigt mjuk och fin så fort jag tog tyglarna och började ställa till höger gjorde han det utan att bli stark i munen och protestera.
Idag övade vi mycket på ställning att att rama in ordentligt med skänklarna.
Vi var på volten och vid vändningspunkterna stog det koner som vi skulle rida nära och runt i början med ställda hästar.  Sen gick vi över till att ha hästarna stälda och sen rida rakt till kon till kon och när man kom fram till konen skulle vi flytta bakdelen på hästarna så att man kom rakt till nästa kon.
Det var ett bra tag sedan jag red Carat och han var otroligt fin idag så jag är jätte glad att jag fick rida honom.
I slutet av lektionen var han så fin och han trampade under sig ordenltigt och an kunde bara sitta och leka han var väldigt lyhörd. 

Det var dagens lektion.
Nu är jag hemma och jag var duktig att somna  när jag kom hem så jag har sovit från 15.00 till 18.25 XD  Nu ska jag försöka vakna till :P
Bättre häst en Jempe kan man inte hitta <3
Jag och Jempe <3
Carat <3

Dålig Johanna...

Jag vet jag har varit dålig på att upptadera, förlåt. 

Dom två senaste dagarna har jag inte kunnat på till praktiken eftersomm att jag legat hemma och varit sjuk. Nu mår jag mycket bättre och Ser fram emot helgen.

På lördag kommer Jempes uppfödare Anne Åsberg och hälsar på i stallet. Jag har aldrig träffat henne så jag ser fram emot det.^^

På söndag är det ridning och jag hoppas på att få rida Carat eller Pinochio.

Nu sitter jag i mitt rum och tittar på The secret life of the American teenager. =) 

Praktik dag 2.

Idag kom jag 20 min försent eftersomm att min buss var sen och det ledde till att jag missade mitt tåg. Tåget som skulle komma efter det jag skulle tagit var försent det med. Allt jag kan säga om det är att dagen började skit.
När jag väl komm till Södertälje RK Fick jag göra ordning Mewa efter att Eva hade ridit henne. Jag är verkligen helt förälskad i den hästen och är så fin och jätte rolig att ha och göra med. Förutom att det är mycket som är farligt i världen enligt henne.

Efter det fick jag och amanda mocka uteboxaran och fixa vatten hinkarna igen. Sen var det fika. 
Efter fikat fick vi testa på att klippa en häst. Det var första gången för mig och jag tyckte att det var väldigt roligt :D
Resten av dagen fick vi fodra,ta in hästar, borsta,sopa och putsa. Vi fick göra ordning Ragazza till Emma (våran handledare sen här veckan) innan vi slutade. 

Finaste Mewa <3

Elvis.

Sitter och dricker te ur min älskade Elvismugg ^^ Bästa kuren mot förkylning är att dricka te ur en Elvismugg ;3

Praktik dag 1.

Hela den här veckan ska vi ha praktik. Efter den här veckan kommer vi att ha praktik på där vi är nu varje onsdag.'
Jag och Amanda hamnade på samma ställe(YAAAY ^^), Vi ska ha våran praktik på Södertäljeridklubb.
Dagen började med att jag gick upp och kände att jag hade jäkligt ont i halsen, men tänkte att det borde gå över. Tog en buss som gick 06.40 och sen tog jag ett tåg till östertälje där jag bytte till en buss.
När jag kom till Östertälje och skulle gå till bussen tade jag den inte XD  Hittade den tillslut. I södertäljecentrum hoppade Amanda på.
Bussen stannar precis utanför ridskolan vilket är väldigt skönt.
Det första vi fick göra när vi kom dit var att hjälpa till att släppa ut privathästaran i  hagen. Måste ta lite bilder någon gång på anläggningen den här veckan för att den är otroligt fin och charmig tycker jag. Deras hagar är att dö för.
Efter att alla hästarna var ute la vi in lunchhöt i dom tomma boxarna sen soppade vi. 
Jag och amana fick Mocka och fixa vatten hinkarna i några uteboxar medans dom andra mockade i ridskolestallen.
Efter det fick vi byta vojlockar på några sadlar och torva.(dom använder torvmix). Innnan lunch Amanda och jag göra i ordning en femårig häst som ridlärarna håller på att rida till.

Efter lunchen fick vi borsta hästar, fodra lunch och ta in alla privat hästar. Det sissta jag fick göra innan vi slutade var att Göra ordning Mewa för att ridas. Hon är ett jätte fint Skimmelsto och är 6 år gammal.
Hon var lite larvig, allt var jätte farligt enligt henne, men gud jag blev verkligen kär.

Det här har vi gjort hela dagen idag och jag har kommit fram till att jag böjar bli sjuk är snuvig och min hals gör jäkligt ont fortfarande. Tänker inte vara sjuk den här veckan!!.
En bild på Mewa från hemsidan ska försöka ta en bättre.

 

Kön: Sto

Född: 2005

Härstamning: Importerad från Polen

Färg: Skimmel

Inköpt: Kom till ridskolan i augusti 2011.

 

En bild på Belina från hemsidan ska försöka få en bättre bild på henne också.

Kön: Sto

Född: 2006

Härstamning: Importerad från Tyskland

Färg: Brun

Inköpt: Kom till ridskolan i augusti 2011.


Engelska ^^

Idag kommer det nog att bli en bra dag! Jag börjar nio och slutar klockan 2.  Kommer att ha min första lektion i Historia A på morgonen i två timmar sen är det lunch sen på eftermiddagen och också sista lektionen för dagen kommer jag att ha min första lektion i Engelska B!!^^  
Jag älskar Engelska och våran nya Engelska lärare i skolan har bott i England så hon borde ha ett mycket bättre uttal än dom lärarna jag haft.

Sen efter skolan ska jag hem byta om äta något sen åker jag till stallet för att rida lektion. Idag är det hoppning och jag väljer först :D Så jag hoppas på att få rida Stella idag.
Det här har jag på mig idag.

RSS 2.0