Måndag.

Idag var det första gången vi hade valiga lektioner på tremine. Hade Matte B först av allt och min lärare sa att MatteB kommer att bli skit svårt inte direkt något som gör att man sägger jippi skolan har börjat igen XD 

Sen efter matten hadde vi mentorstid inget speciellt hände där fick lite papper och information.
Vi har fått nya matställen som vi kan använda vårat matkort på nu, så vi var ett gäng som gick till en China resturang. Det var jätte god mat och det var jätte mysigt.
Sen efter lunch hade vi projekttid och sen slutade vi runt två.
När jag kom hem gick jag en promenad med min barndomsvän Jenny <3  Det var jätte roligt att träffa henne iegn =)
Lite bilder från lunchen:¨
Kött och grönsaks wook med risnudlar  yum yum^^
Glad sofia ^^ <3
Sara var också väldigt glad ^^

Ridning Söndag.

Red Daytona för första gången på jätte länge. Det var jätte roligt att få rida hennne igen. Daytona är ett litet isabellefärgat sto. Hon kan inte så mycket och har inte så mycket ork men hon gör sitt bästa. Hon kan bli väldigt lätt uppstressad så man får ta det lungt med henne. Så klart kan man kräva skaker men man får inte bli för ivrig på henne.
Hon har väldigt svårt med att behålla gallopen och speciellt när det är ett litet utrymme.Än så länge kan man inte korta upp hennes gallop så mycket. 

Det var markarbete idag men vi hade bara tre bommar på marken. Över bommarna fick vi trava över och sedan göra skänkelvikningar ut till spåret igen. Det kändes jätte bra på Daytona så fort jag satte upp idag hon har fått mycket mer ork sen sist. Gallopen gick mycket bättre än förut också  fattningarna blev jätte fina (duktiga gumman <3 )  Sen orkar hon inte hålla gallopen så länge, men när hon saktara av är det bara att ta det lungt och trava lite så hon slappnar av och sen kan man fatta gallop igen. Går man på henne för mycket om hon saktar av surar hon ihop och ställer sig och hoppar på stället och sprakar lite.

Efter lektionen fick jag jätte mycket beröm av Helena(min ridlärare) Hon sa att Daytona såg jätte trevlig ut och att hon var så lungn när jag red henne. Hon såg att när Daytona började tjurade ihop lite så började jag inte tjafsa utan tog det lungt och hon tyckte att Datyona verkade trivas med att jag red henne.
Vill verkligen rida Daytona nästa dressyr lektion hon är så underbar <3<3

Lördag och Söndag.

Lördag:
Fluff kom hit och så tittade vi på film och bara umgicks och hade det mysigt. Sen åt han här och runt nio eller tio kom sara förbi. Både två sov över.
Söndag: Undebar dag även fast det regnar är jag väldigt glad. Snart ska jag åka till stallet för att fixa göra Jempe tävlingsfin. Mamma och Jempe ska tävla Dressyr Lätt A:1 på Järfälla. Sen när Jempe är klar ska jag rida min lektion och efter det åker vi till tävlingsplatsen :D 

Hoppas att vädret blir bättre innan tävlingen (håller tummarna)


Ridning Torsdag.

Fick rida Gitano Z på ridningen idag. Har inte ridit honom på jätte länge så det vara roligt att testa honom igen. dag var det Markarbete på schemat men med mycket dressyrarbete.
Det var bommar utlagda på  ena långsidan. Fyra bommar mellanrum Fyra bommar till. Vi började med att värma upp rna Gitano Vill gärna bita tag i bettet och lägga sig i undertempo och tappa all kontakt med ryttarens hand. Så det blev mycket tempoväxlingar och mycket volter så att han började lyssna på mig. I gallopen gick det mycket bättre jag hade inga problem att jobba honom i den gångarten utan han lyssnade väldigt bra och gjorde nästan alla jag bad honom göra. Efter att vi ridit fram Travade vi över bommarna dom ena bommarna hade kortare mellanrum mellan sig medans dom andra hade längre mellanrum mellan sig. Vi travade över dom första bomarna sen skatade vi av till skritt och skrittade några steg sen satte vi igång i trav igen och travade över dom fyra sista bommarna.
Vi fick också Öva på serpentinbågar i gallop. Det gick jätte bra jag har sett mamma rida det så ofta så jag red som hon brukar. Sen övade vi också på enklagallopombyten. Första gången var jag lite för långsam i hjälperna och andra gången ville Gitano absolut inte vara med så han tjurade ihop (han tyckte att det var för jobbigt)Tredje gången gick det jätte bra och han var så duktig. 

Det var en riktig rolig lektion och jag hoppas att jag kan få rida Gitano snart igen.
Så här låg bommarna.
Bild på Gitano <3

Dag 3

Idag började vi nio. Vi skulle mötas på Gärdet för att spela bränboll. Siin egen klass mötte andra klasser. Min klass kom till semifinal men förlorade med ett poäng så vi fick inte vara med i finalen (JIPPI)

Jag gillar verkligen inte brännboll jag är väldigt dålig på att slå bollen kommer typ ingen vart XD. 

Det kändes som en rätt onödig dag men sånna finns det gott om....Imorgon blir det studiebesök på Farsta och Ågesta Ridskola. Sen efter det åker man till Bortkyrka för att rida lektion^^ Hoppas på att få rida Carat eller Baron.

Dag 2

Igår var det första skoldagen^^,Nu är det ett år kvar sen börjar man trean och tar studenten(scary). Det var jätte roligt att träffa alla igen <3 
Idag börjar jag tolv och i skolan ska vi göra samarbehtsövningar och lekar.....inte direkt det roligaste men man får väll stå ut.

Just det våran skola har blivit ännu större, det kändes lite konstigt att vara där igår och se hur stort allt var XD

Outfit för dagen:


Jeansleggins - Gina
Svart linne- Gina
Grått linne-Vila
Grå kofta- H&M
Facelook:

Zombie Walk!

Idag var det Zombie walk ^^ Jag åkte med Min syster Emma och Fluff ^^
Vet inte vad jag ska skriva förutom att DET VAR AWSOME!!! ^^ Det var jätte roligt och nu är jag helt slut XD 


Jag, Madde(syster) och Emma ^^
Jag och Emma ^^ Visst är vi snygga XD


Torsdagen ^^

I torsdags träffade jag Emma i stan runt ett för att gå omkring lite umgås. På kvällen var det Stockholms kulturFestival och Alexander Rybak skulle vara med. (jag och Emma Är Alexander fans XD )

Vi tittade lite på ung 08 men det var inte så speciellt tyckte jag :P Sen åt vi lunch och efter det så var det några timmar innan allt började men vi gick till scenen för att kolla lite och då var genrepet så vi stannade och tittade ett litet tag.
När det började närma sig gick vi till scenen och där träffade vi två anda alexander fans som kom från Polen... Dom var jätte trvliga så vi pratade med dom hela kvällen och stog med dom när allt började. Efter Konserten så var den singnering av Alexander så vi fyra gick dit. Har Autograf och en bild nu ^^  

Det var en jätte rolig dag och Jag är glad ^^
Jag och Emma under genrepet ^^
Alexander ^^
Jag och Alexander ^^
Emma och Alexander ^^ <3
Två galda tjejer med sina autografer  :P

LejonKungen!!

Sitter hemma hos Tora ocg har precis tittat klart på Lejonkungen :D Jag älskar verkligen dom gamla Disneyfilmerna dom var så bra gjorda!
Nu sitter vi och lyssnar på musik och snart ska jag plåga henne med ton av kärlek(inte misstolka nu) Bye bye <3
Jag bjuder på denna vackra bild på oss <3

Universitet...

Gick upp 06.30 idag för att hinna fixa lite saker innan jag och min syster åkte till Stockholms universitet.
Min syster ska börja där nästa vecka och läsa japanska :D  Så idag åkte vi dit och registrerade henne.
Vi gick säkert omkring i en kvart innan vi hittade stället vi skulle till XD

Nu sitter jag hemma och tittat på vad man behöver för att kunna klä ut sig till en Zombie...Det är nämligen Zombiewalk på lördag :D 

Bild från Zombiewalk i stockholm ^^

The last couple of days.

Dom senaste dagarna har det inte hänt något speciellt som är värt att skriva om :P Förutom att Gackt Konserten var Awsome! Det var jätte roligt och jag tackar min kära syster och Fluff för en awsome kväll :D   

Idag händer det inte så mycket. Men Imorgon ska mamma täval Jempe(Dressyr) =) Dom sa tävla på vallentuna Ridklubb :D Det kommer bli en sen dag för att mamma och Jempe startar inte förns 20.15 XD   Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder :D



Gackt ikväll !

Nu ska jag göra i ordning mig och sen 16.48 ska jag och min syster åka ner till Centrum för att möta Fluff och sen ska vi åka till Fryshuset för att se Gackt :D :D (Gackt är en japansk artist) He is so pretty <3
Min syster köpte biljetterna som födelsedagspressent till mig :D hon är bara för underbar <33


Juliette.

SHINee har släpt deras nya musikvideo till deras låt Juiette:D Låten har dom gjort om till japanska eftersom att dom försöker bli större i Japan :D <33

MrSimple

Super juniors Nyaste Video släpptes för några dagar sedan :D Kan allvaligt inte sluta lyssna på den! :D


Carat och jag =)

Här kommer en liten video på mig och Carat.
Carat är en ridskolehäst som står på ridskolan jag rider på.
Han är 17 år (lika gammal som mig).
Det har tagit lång tid för mig att lära mig att hitta knapparna på honom. Efter första lektionen jag red honom på sa jag att jag aldrig ville rida hästen igen......nu är han en av mina favoriter på ridskolan =) 
Han är lite svår för att när saker blir jobbiga springer han bara och blir stark i munnen och man får absolut inte bli hård i handen (vilket han verkligen kan inbjuda till)för att han är riktigt känslig i munnen. Om han är på riktigt dåligt humör kan man få jobba hela lektionen på att fösöka få honom att sluta springa.
Men även fast han kan vara skit jobbig Älskar jag honom och jag har lärt mig mycket på honom <33

Mistral =)

Red Mistral idag =) Vi red i stora ridhuset idag och ibörjan var han väldigt stel men han blev riktig fin i slutet. Han har inte den bästa konditionen så man kan inte kräva för mycket av honom så jag övade mycket på övergånar i alla gångarter och lite serpentinbågar och på att öka och minska volter =).
Han blev mycket mjukare i slutat så jag var nöjd och slutade rida när det kändes som bäst =) 
Får se om jag kan få rida honom lite fler gånger  för att han är en jätte roligt häst att rida och ha att göra med.
Glömde kameran så det blev inga bilder idag:(

Stalldag.

Idag har det inte änt så mycket gick upp runt tolv åt frukost. Sen runt ett åkte jag och mamma ut till stallet. Idag var det hennes tur att rida Jempe. Hon ska tävla nästa lördag så hon får se till att öva lite nu =) Tog såklart hand om Chelton idag=) han var väldigt gosig idag gulleplutten <3

Imorgon Kommer Susane(Cheltons ägare)hem igen.
Imorgon skulle jag ha ridit Jempe, men idag kom Maria som äger en häst som heter Mistral och frågade om Jag skulle kunna rida honom imorgon eftersom att hon inte kunde och hon hade ingen som kunde hjälpa henne. Så Imorgon rider mamma Jempe och jag ska rida Mistral =)


Mistral är ett svenskhalvblod (tror jag XD) och är lika gammal som Jempe alltså 22 år =) 
Han är jätte snäll och gullig.
Har inga bilder på honom ska försöka ta några bra imorgon =)
Sötaste Jempe <33

Movies :D

Idag blir det filmdag med min syster och Fluff =) 

Sen runt sju ska jag, min syster och mamma gå och Testa på Zumba om det finns några platser kvar :P

Chelton <3

Från och med idag är jag hästvakt åt Susane i stallet =)
Hästen heter Chelton och är sju år. Ska passa honom till på fredag sen kommer Susane hem från gotland =)
Just nu sitter jag och lyssnar på musik och funderar på om jag borde gå och lägga mig eller inte.....Jag kommer nog vara vaken ett tag till.
Chelton <3

Tidig morgon.

Idag jag jag upp halv 6 eftersom att jag skulle rida Jempe idag =) det är ridläger på ridskolan nu så om man vill kunna änvända ridhusen måste man antagligen rida jätte tidigt eller lite senare så vi valde att rida jätte tidigt idag.
Vi hade sällskap upp av Susane med hennes häst Chelton.
Jempe ville inte riktigt vara med idag han tyckte att arbeta var en onödig sak så i början var han lite stretig men efter att jag hade travat lite kom han igång bättre. Höll på att träna lite på skänkelvikningar idag och lite bogen in och sen att öka och minska volter. På slutet longerade Susane mig och så galloperade jag för andra gången på Jempe =)
Det gick jätte bra fast jag måste bara sluta att titta ner  på marken eller på hästen så att jag ser vart jag rider och att jag inte hamnar helt snett i sadeln.
Och idag kom min Boombox :D Jag är en väldigt lycklig tjej idag så nu ska jag sätta på musik och dansa lite ;)

RSS 2.0